Aanleg

Het aanleggen van een tuin is specialistisch en zwaar werk wat u het beste aan de vakvrouw kan overlaten. Margriet Tuinen heeft reeds vele grote en kleine tuinen aangelegd en hanteert een professionele werkwijze.

Allereerst beginnen wij met het afbreken en leeghalen van de bestaande tuin. Hierbij houden wij, op uw verzoek, rekening met het hergebruik van oude materialen en beplanting. Het grondwerk kan bij Margriet Tuinen zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd, afhankelijk van de omstandigheden van het terrein.

Vervolgens worden de contouren van het detailontwerp uitgezet en worden de hoogteverschillen aangebracht. Als deze stap is afgerond kan worden begonnen met bijvoorbeeld het plaatsen van schuttingen, het metselen van muurtjes en het aanleggen van waterelementen, de zogenaamde ‘dode materialen’.

Als laatste planten wij de bomen, de struiken en het gras: het groene geraamte van de tuin. Bodembedekkers en (perk)plantjes maken het geheel af en zorgen voor een fleurige sfeer.

Met Margriet Tuinen bent u verzekerd van een tuin die precies aansluit bij uw persoonlijke eisen en wensen. Wilt u blijvend genieten van uw ‘groene kamer’, dan zal deze regelmatig moeten worden onderhouden. Iets waar Margriet Tuinen u vanzelfsprekend mee kan helpen!